Tur i Gavevænget 13. marts 2003

En dejlig forårsdag kan godt inspirere til at gå lidt på opdagelse i nærområdet og i det følgende inviterer jeg til en tur til området med Sjællands næsthøjeste punkt, som hedder Kobanke og er 123 m o h. Selve punktet ligger gemt i skoven så det viste sig, at det der hedder Mørkebjerg 117 m o h, var mere interessant som det vil fremgå af de indsatte billeder.
Siden jeg lavede denne reportage i 2003 er Kobanke som bekendt blevet udnævnt til Sjællands højeste punkt og jeg har derfor tilføjet de to første billeder i september 2007.

Markeringen af Kobanke er ret godt gemt og findes bedst ved at kigge efter det knækkede birketræ, som står et par meter fra mærket.
Traveturen op til Gavevænget går fra Kongsted ad en adgangsvej til en gård og et par huse og gennem Tingerup Tykke, hvor Susåens udspring befinder sig, og videre ad skovveje. Og her er så området, hvor Kobanke befinder sig ikke ret langt inde bag træerne.
Blå himmel og masser af kontraster.
Udsigt fra Mørkebjerg. Præstø fjord kan skimtes igennem beplantningen. og på billedet til højre får man et indtryk af at stå på en bakketop.
Gamle hule træstubbe står på bakken og på næste billede kommer jeg ud til åbent land.
Og her kom jeg fra. Som det ofte er tilfældet på sådanne forårsdage var det lidt diset, men man kan ane siloerne i Fakse Ladeplads på billedet th.
Og her er det udsigt ned over fjorden og mod nord mod Kongsted
Og så lige et par udsigter mere. Det første viser Fakse og det andet området syd for Fakse
Tilbage til Bellisvej
Opdateret d. 29.9.2007