Söderåsen i Skåne

Turen ind i området starter ved en lille sø med grønne græsområder uden om. Og der var god fast bund på den første del af turen. Det var lidt svært at forstå, at det skulle være nødvendigt, for bunden virkede ikke meget våd.
Stien går gennem en kløft med høje skrænter på begge sider. Turen går langs med skärån og nået hertil var vi glade for at vi havde taget vandrerstøvlerne på.
Ved Liagården spiste vi vores medbragte mad. Vandreruten fra ås til ås, som er en del af Skåneleden, går gennem nationalparken og Liagården er et af overnatningsstederne på ruten. Efter frokosthvilet gik vi et stykke tilbage for at komme videre ad en anden sti. Det er Skåneleden vi går på her og det var en fejl, men gav nogle ekstra oplevelser.
Og her er vi på Skåneleden i spændende omgivelser. Målet var at komme op på Kopparhatten og her er vi nået frem og ser ud over kløften.
Her får man et godt indtryk af de høje skrænter, som afgrænser kløften. Da vi gik dernede var det svært at forestille sig, hvordan det så ud oppe fra.
Og her et flot vue ud over landskabet. Flere steder havde man mulighed for at fornemme, at det er voldsomme kræfter der har formet landskabet engang i tidernes morgen.
Store sten og klippeskrænter blev dannet da Söderåsen blev presset op og det omliggende landskab sank for mellem 70 og 200 millioner år siden. Og adskillige steder er der opsat afskærmning, hvor de stejle skrænter befinder sig.
Et eksempel på skiltning. Og lysegrønt løv. Hele nationalparken har som mål, at skoven skal have lov til at udvikle sig frit og blive naturskov. Og her er vi tilbage ved udgangspunktet. I det flotte vejr var der mange mennesker som hyggede sig i det grønne omkring søen.
Opdateret d. 22.5.2005